BKV-SZTRÁJK: 150 jelentkező 1200 helyére

Egy délelőtti műszakhoz körülbelül 1200 buszsofőr kell a BKV-nál – tudta meg a Független Hírügynökség Kiricsi Karolától, a cég szóvivőjétől. Elmondta azt is, hogy az esetleges sztrájk idejére meghirdetett alkalmi munkára eddig 150-en jelentkeztek. Hangsúlyozta azonban, hogy várhatóan nem minden BKV-sofőr szüntetni majd be a munkát és a kiesőket sem csak külsősökkel pótolnák, a cég nyugdíjas dolgozóival is számolnak.

Kedden délelőtt egyébként az elégséges szolgáltatásról, délután egytől pedig a bérekről egyeztetnek a vállalat vezetői és a szakszervezet. A tárgyalások megkezdése óta gyakorlatilag nem közeledtek az álláspontok, az érdekképviselet 6 százalékos emelést követel januárig visszamenőleg, a BKV azonban csak adómentesen adható, béren kívüli juttatásokat ajánlott, de a szakszervezet azt nem fogadta el.

Az elégséges szolgáltatásról is vita van. A közlekedési társaság ragaszkodik a 80 százalékos készültséghez, a dolgozók 85 százalékát képviselő szakszervezetek azonban 0 százalékot akarnak.