BKV-sztrájk – ma tovább tárgyalnak

Szerdán folytatódnak a tárgyalások a BKV és a szakszervezetek között. A keddi egyeztetésen sem a bérekről, sem az elégséges szolgáltatásokról nem született egyezség. A BKV dolgozói jövő kedden hajnaltól teljes munkabeszüntetést terveznek.

A BKV vezetése továbbra is a béren túli juttatásokban gondolkodik – mondta kedden a Független Hírügynökségnek a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Regőczi Miklós hozzátette: a januári 7 százalékos fizetésemelés után összesen 30 millió forintos iskolakezdési támogatást és a munkakörülmények javítását javasolták. A dolgozók folyamatosan a munkakörülményeik javítását kérték, ennek eleget téve azt is vállalták, hogy soron kívül felújítanak 260-270, a sofőrök pihenésre szolgáló épületet – tette hozzá Regőczi Miklós. A BKV továbbra is a januárban már megadott 7 százalékos emelés mellett van, a szakszervezetek ezen felül még 6 százalékot kérnek.

A szeptember 4-re kitűzött munkabeszüntetés reggel négytől egyig tartana, de Regőczi Miklós erről korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte délután négyig, ötig is eltart majd, mire helyreáll a rend. Kedd reggelig 158 alkalmi sofőr jelentkezett a BKV-nál, ők egy másfél napos tanfolyam elvégzése után ülhetnek volán mögé. A sofőrök bruttó 30 ezer forintot kapnának, egyrészt a felkészítés, másrészt a sztrájk napjára.