BKV-s ügyekben kérdezi az MSZP a Fideszt

A többi között a Vitézy Dávid családját érintõ sajtóhírekre és Orbán Anita fideszes egyéni képviselõjelölt visszalépésére vár reakciót az MSZP a legnagyobb ellenzéki párttól.. Budai Bernadett, a szocialista párt szóvivõje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: nem ítélni vagy vádolni akarnak, csak kérdéseket tesznek fel.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: két hibát lehet elkövetni, de egyiket sem akarják. Az egyik az, amit a Fidesz csinál, vagyis ügyeket diktál a rendõrségnek és az ügyészségnek, és elõre ítéletet mond. A másik, ha szó nélkül hagyják a vádakat és hagyják azt az egyoldalú képet a közvéleményben, hogy az MSZP “sáros”. A szóvivõ szerint több megkérdõjelezhetõ szál is van a BKV körüli botrányokban, amely a Fideszhez köthetõ, az ellenzéki párt azonban eddig sosem cáfolta az ezzel kapcsolatos híreket.

Az egyik ilyennek Vitézy Dávid szerepét tartja az MSZP, illetve a közlekedési szakember családjának viszonyát a BKV-hoz, a hírek szerint ugyanis õk is kaptak nagy értékû megrendeléseket a tömegközlekedési vállalattól.
A másik téma, amit a szocialista párt firtat, az Orbán Anita fideszes képviselõ visszalépése. Budai Bernadett szerint, ha valóban egészségügyi állapota áll a háttérben, akkor jobbulást kíván, de az idõpontok egyezése miatt felvetõdik, hogy férjének cége körüli botrány áll a háttérben. A szóvivõ szerint a vállalat 10 hónapra 287 millió forintot vett fel a BKV-tól. Hozzátette: az MSZP nem vádolni akar, csak õszinte válaszokat vár.