BKV-formaruhák – elismerte a beszállító, hogy gyenge minőségű alapanyagot használt – RTL Híradó

Elismerte a beszállító cég, hogy a szerződésben vállaltnál rosszabb minőségű alapanyagot használt a BKV dolgozók új formaruháihoz – számolt be az RTL Híradó pénteken este. Először az alkalmazottak kezdtek panaszkodni, hogy szerintük túl műszálasak az új nadrágok és szoknyák, melegük volt benne, és a kabátok gombjai is rozsdásodtak. A BKV megvizsgáltatta a ruhákat, és kiderült, valóban nem megfelelő minőségű az alapanyag. Arról még tárgyalnak, hogy meddig és hány ruhát kell lecserélnie a cégnek.

A BKV dolgozók szerint az új formaruhák egy része túl műszálas, túl meleg, és a méretek sem stimmelnek. Ezért korábban a szakszervezet arra kérte a céget, tegyen valamit. A vizsgálatra független szakértőket kértek fel.

A szoknyák és a nadrágok esetében kiderült az, hogy ez egy teljesen más minőség, műszálas, rossz, silány, ezt a szakértő megállapította – mondta az RTL Híradónak Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A beszállító EMEF Zrt.-vel ezután tárgyalni kezdett a BKV.

A beszállító elismerte, hogy hibás alapanyagot használt. Most az a dolga, hogy minél hamarabb a megfelelő minőségű ruhákat leszállítsa. Ha erre nem képes, akkor a BKV felmondja a szerződést – közölte Szilágyi Károly, a BKV szóvivője.

A BKV most felméri, hány dolgozónak nem felel meg az új formaruha, és azok helyett újakat kérnek. Az EMEF Zrt. tavaly szerződött arra, hogy öt évig szállítja a BKV formaruháit, 1,9 milliárd forintért.

Az RTL Híradó szerette volna megkérdezni a beszállító cég vezetőjét is arról, hogy eredetileg miért nem a megfelelő minőségű formaruhákat gyártották le, de ő most szabadságon van, így a cégnél azt mondták, egyelőre nem tudnak nyilatkozni.