BKV-BA vesztegetés – Újabb házkutatások, újabb gyanúsítások

Házkutatást tartottak a nyomozók csütörtök hajnalban három ügyvédnél – közük lehet a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez.

A vesztegetéssel kapcsolatban már korábban elõzetes letartóztatásba került mindkét cég jogi igazgatója és a közlekedési vállalat informatikai igazgatója is, valamint további három érintett. A mostani üggyel már kilencre nõtt a gyanúsítottak száma.

A Repülõtéri Rendõri Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtök hajnalban tartottak házkutatást három ügyvédnél. Szorosan kapcsolódhatnak ugyanis a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez. Mindannyiukat vesztegetéssel gyanúsítják, az késõbb derül ki, hogy õrizetbe veszik-e õket.

Ahogy arról a Független Hírügynökség is beszámolt, korábban a nyomozók december elején vették õrizetbe a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóit és másik három embert. Az üggyel kapcsolatban a rendõrök keresték a BKV informatikai igazgatóját is, akit végül februárban fogtak el Szegeden. Már mindannyian elõzetes letartóztatásban vannak.
A gyanú szerint a cégvezetõk – általában a baráti körükhöz tartozó – külsõs ügyvédi irodákkal kötöttek szerzõdést, gyakran el sem végzett munkára. A kiszámlázott díj egy részét késõbb visszajuttatták a két jogi igazgatónak.