BKV-BA botrány – az ügyészség nem hallgatja meg a volt informatikai igazgatót

Az ügyészség nem hallgatja meg Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját. A volt BKV-s vezetõrõl nemrég olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy különbözõ bizonyítékai vannak arról, hogy a BKV-nál történt gyanús ügyekben politikai nyomásgyakorlás történt. Az ügyvédje az ügyészséghez fordult, hogy meghallgatást kérjen védencének.

A Fõvárosi Fõügyészség elbírálta és elutasította az ügyvéd kérelmét. Az ügyészség keddi tájékoztatása szerint az ügyben a Repülõtéri Rendõri Igazgatóság Bûnügyi Szolgálata (RRI BSZ) nyomoz a BKV volt jogi igazgatója és társai ellen “kötelességszegéssel, bûnszövetségben elkövetett vesztegetés bûntette és más bûncselekmények miatt”

A büntetõeljárásról szóló törvény rendelkezései alapján az ügyész – a vádemelés feltételeinek megállapítására – nyomozást végeztet, vagy nyomoz. Ebben az ügyben azonban nyomozást az RRI BSZ önállóan végzi, mert nem olyan bûncselekményrõl van szó, amiben a nyomozást kizárólag az ügyészség folytathatná.

A nyomozást a RRI BSZ szakszerûen folytatja, nincs oka annak, hogy az ügyész az eljárást magához vonja. A gyanúsított ügyészi kihallgatására így nincs lehetõség – tájékoztatott a Fõvárosi Fõügyészség.

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetõje a BKV-val és a Budapest Airporttal kapcsolatos vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja. Az informatikai igazgatót azután kezdték keresni, hogy a rendõrök egy III. kerületi mélygarázsban kenõpénz átvétele közben elfogták a BKV és a BA jogi igazgatóit. Fuzik Zsolt elõször ausztriai síelésre, majd betegségre hivatkozva “halasztotta el” a rendõrökkel való találkozót. A férfit végül február elején fogták el, Szegeden bujkált.Sporthírek