Biztosra mentek a rendőrök – 5000 ecstasyt foglaltak le Pécs határában

Ötezer darab ecstasy tablettát találtak a rendőrök Pécsen egy autóban, pénteken hajnalban. A rendőrök a város határában, a 6-os úton csaptak le az autóra, már információjuk volt arról, hogy kábítószer lehet a kocsiban.

Takátsy Zoltán, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szervezett akció után az autót Pécsre vitték, a kábítószer-kereső kutyával itt vizsgáltatták át. Az állat egy fekete zacskót talált, melyet a jobb első légzsák helyére rejtettek a csempészek. A kereskedők a csomagolásból arra következtetnek, hogy külföldről hozhatták a tiltott árut, melyet minden bizonnyal a megyeszékhelyen akartak piacra dobni.

Hozzátette: az utas állítólag nem tudott a szállítmányról, azonban a drogtesztje pozitív lett, így ellene is eljárást indítottak kábítószerrel való visszaélés miatt. A 40 éves sofőrt őrizetbe vették, vallomást egyelőre nem tett. A lefoglalt kábítószer értéke feketepiaci áron számolva körülbelül 7,5 millió forint, ez az utóbbi másfél év legnagyobb fogásának számít a megyében. Korábban a Mohács-szigeten találtak két dílernél nagyobb mennyiségű marihuánát.