Biztos Kezdet program és tornacsarnok-átadás Hejőpapiban

Biztos Kezdet program és tornacsarnok-átadás Hejőpapiban
© Fotó: Ádám János
Hejőpapi – Megtörtént a tornacsarnok műszaki átadás-átvétele.

A hagyományoknak megfelelően a karácsonyi ünnepséget Miskolci Tibor polgármester nyitotta meg köszöntőbeszédével, majd a helyi óvodások adták elő ünnepi műsorukat Hejőpapiban. Az iskola egyik kisdiákja elmesélte a négy gyertya történetét, majd meggyújtotta azokat. Az óvoda dolgozói által készített adventi koszorút Pethő Dénes református lelkész áldotta meg. A Kiss Kata zenekar karácsonyi műsora előtt az önkormányzat dolgozói forralt bort, forró teát, édes és sós süteményeket kínáltak. Természetesen a kisgyerekek szaloncukrot is kaptak.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Az idén elkezdődhet a tavaly decemberben 20 millió forint támogatásból kívülről felújított Művelődési Ház belső felújítása is, hiszen az önkormányzat az év elején 40 millió forintot nyert el a Biztos Kezdet Gyermekház elnevezésű projektre, mely különböző szakmai programokból és infrastrukturális fejlesztésből áll – számolt be kérdésünkre a polgármester.

Átadás előtt

Tavaly év végén megtörtént a tornacsarnok műszaki átadás-átvétele. Ezt követően az építtető Nemzeti Sportközpontoktól jogutódlással megkapja az önkormányzat a jogokat a további engedélyeztetési eljárás lefolytatásához. A beruházás összköltsége meghaladta a 263 milliót. Az épület a Hejőpapi Kulturális- és Sportközpont elnevezést kapja – tudtuk meg Miskolci Tibortól.

– ÉM –