Biztos, hogy ennyiért fel kell szállni? – Ez a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja

Akt.:
Biztos, hogy ennyiért fel kell szállni? – Ez a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja
© Fotó: cnn.com
Svájc, Németország – Hosszabb lehet átjutni a biztonsági ellenőrzésen, mint az utazás ideje.

Ebben a hónapban elindult a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata a svájci St. Gallen–Altenrhein repülőtér és a németországi Friedrichshafen reptere között. Az út időtartama mindössze nyolc perc. A két helyet 20 kilométer, a Boden-tó választja el egymástól, az Embraer típusú gépek első állomása a németországi város, onnan viszont tovább közlekedik, a végállomása pedig Köln. Az osztrák People´s Viennaline vezetője, Danel Steffen úgy fogalmazott, hogy közel 40 ezer utast tudnak kiszolgálni, a két város között pedig ez a legrövidebb útvonal.

(CNN)


Videó: Gyanútlanul strandolókat is meglepett a repülőgép

A Karib-tengeren lévő St. Martin sziget repülőterének kifutója egészen a tengerpartig ér, így a fürdőző turisták közvetlen közeléből startolnak a gépek. A túlságosan kíváncsiskodó, kamerázó vagy éppen csak figyelmetlen turistákat mindig kellemetlen meglepetés éri…

Videó: Így fest egy ferihegyi landolás a pilótafülkéből

Pilótaaspiránsok figyelem: ilyen látvány utasszállítóval landolni a Ferihegyen. A leszállást a budapesti repülőtér 31R futópályáján filmezték le, egy Swiss Avro pilótafülkéjéből.

Exkluzív videó egy repülőgép pilóta napjáról

Kíváncsi vagy hogyan telik egy pilóta átlagos munkanapja? Munkába indulás, gép ellenőrzés, felszállás, leszállás, videók a pilótafülkéből. Egy Airbus A320 első-tisztjét kísérheted végig a videóban…

Elképesztő fotókon két év légi forgalma a világ körül

Csodálatos látvány, amikor a repülőgép felemelkedik a magasba, de nincs benne semmi újdonság. Viszont ha egyszerre több száz járat hagyja el ugyanazt a kifutópályát, az már egyáltalán nem mondható hétköznapinak.