Biztonsági őrökből rablók váltak

Biztonsági őrökből rablók váltak
Miskolc – Letartóztatta a bíróság annak az alkalmi bandának a tagjait, akik húsz millió reményében támadtak a miskolci belvárosi bankból világos nappal kilépő férfire.  Biztonsági őrökből rablók váltak Miskolcon 2008.10.21.  

Miskolc belvárosában szombaton délelőtt elkövetett rablásról adtunk hírt a Borsod Online-on, és a Vasárnapi Északban. Kedden pedig már bilincsben vitték az öt elkövetőt a Miskolci Bíróságra, ahol a nyomozó bíró a zárt meghallgatás után döntött. Valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezték csoportos rablás megalapozott gyanúja miatt – ezt már dr. Szabó József a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője erősített meg.

Ismerték egymást

Lapértesülésünk szerint a gyanúsítottak valamennyien a vagyon– és biztonsági őr szakmában tevékenykednek vagy tevékenykedtek. A tippadó is egy vagyonőr, aki korábbi üzlettársától akart közel húszmillió forintot megszerezni. Állítása szerint tartozik neki a férfi. Tervének megvalósításához egy ugyancsak vagyonőrt keresett, akit megbízott azzal, hogy a milliókat megszerezze. Tudta, hogy volt üzlettársa mikor megy a bankba, és mennyi pénzt vesz fel a Kazinczy úton lévő bankban. A prücök azonban beütött, mert amikor a bankba bemenet a zsákmányszerzés célpontjául megjelölt férfi majd kijött onnan, a táskában nem volt benne a remélt közel húszmillió forint készpénz. A bank ugyanis még nem tudta összeszedni arra az időpontra a megrendelt bankómennyiséget. Azt mondták az ügyfélnek, hogy még sétáljon fél órát, addigra meglesz a pénz. Ezért mindössze tizenötezer forint volt a táskában. Erről azonban az útonállásra és a táskamegszerzésre felbérelt két férfi nem tudott. A táska erővel történt megszerzése után a közeli parkolóhoz szaladtak, ahol már várt rájuk a „sofőr”, aki idegességben nekihajtott egy autónak, de megállás nélkül elhajtott. Az akció tippadója és szervezője azonban nem volt a tetthelyen, sem az autónál.

A segélykérést követő forrónyomon indult rendőrségi vizsgálat eredménnyel járt és elfogták a négy felnőttkorú és egy még éppen fiatalkorú férfit, akik bűnösség megállapítása esetén akár nyolc (a fiatalkorú esteében maximum öt) év börtönt is kaphatnak.

NÉZZE MEG A VIDEÓKAT:  

Előzmény:

Rabolni próbált Miskolc belvárosában, majd elmenekült
Egy férfi világos nappal akart zsákmányt szerezni, a megtámadott gyalogos azonban ellenállt a Kazinczy utcában történt szombati esetnél.

 A Büntető törvénykönyv