“Biztonsági bizottság” a fővárosi kórházakban

Lopás - illusztráció
Lopás - illusztráció
Budapest – Eseti bizottság alakult a fővárosi önkormányzatnál annak kiderítésére, hogyan lehetne megvédeni a betegeket a tolvajoktól a budapesti kórházakban.

Az eddigi tapasztalatokat szeptember 7-én összegzik – írja a Népszabadság. Az egységes biztonsági rendszer felállításáról várhatóan novemberben dönt a fővárosi közgyűlés. Elektromos érzékelőkkel, az intézmények saját műszereit felismerő jelfogókkal, kamerákkal, biztonsági szakemberekkel védenék az értékeket.

Boros Ottó, a Szent János Kórház főrendésze a lapnak elmondta: egyre gátlástalanabbak a kórházi fosztogatók. Nemrég egy álpapot kaptak el, aki reverendába öltözve a gyerekosztály orvosi szobájából akarta magával vinni az ügyeletes táskáját. Megtörtént az is, hogy a szobatárs többadagnyi gyógyszert adott betegtársának, és kifosztotta, míg az kábultan feküdt.

A kórházi lopásokról készült jegyzőkönyv szerint főleg pénztárcákat, mobiltelefonokat, ékszereket, okmányokat, gyógyszereket és orvosi műszereket visznek el a tolvajok. A fővárosi kórházakból évente 250 bűncselekményt jeleznek a rendőrségnek, a legtöbb esetben azonban nem tesznek feljelentést a károsultak.

Kapcsolódó cikkek: