Biztonságban a tiszaújvárosi strandon

Akt.:
Vigyáznak a rendre a strandon is
Vigyáznak a rendre a strandon is - © Fotó: police.hu
Tiszaújváros – Nyáron a város strandfürdőjében és annak környékén visszatérő ellenőrzéseket hajtanak végre a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a 2016 évi turisztikai idényében is fokozott figyelmet fordít a városban elhelyezkedő Gyógy- és Strandfürdő szolgáltatásait igénybe vevő vendégek, turisták zavartalan és nyugodt pihenésére. Ennek keretében bűnmegelőzési jelleggel a szolgálatban lévő állomány napi visszatérő ellenőrzéssorozat keretében ellenőrzi a strandfürdő területét ezzel növelve az ott tartózkodó személyek szubjektív biztonságérzetét.

A rendőrkapitányság munkatársai a rendszeres ellenőrzéssorozat keretében kapcsolatot tartanak a fürdő vezetésével, az ott szolgálatot teljesítő biztonsági szolgálattal és a vendéglátó egységek üzemeltetőivel is.

Annak érdekében, hogy a városba látogató turisták, vendégek sérelmére elkövetett bűncselekményeket minimálisra csökkentsék a szolgálatban lévő egyenruhás állomány a járőrözési feladatait nem csak a strandfürdő területén belül látja el, hanem a strand mellet kiépített kempingben, szórakozóhelyeken és parkolókban is.

A visszatérő rendőri jelenlétnek köszönhetően a 2016-os év első félévében – elmúlt év hasonló időszakához képest – jelentősen kevesebb bűncselekményt követtek el Tiszaújvárosban a pihenni vágyók sérelmére.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –