Bizsergést érez olykor transzplantált karjaiban a német férfi

A világon először a müncheni klinika orvosainak sikerült a nyáron, egy balesetben mindkét karját tőből elveszített betegnek új végtagokat átültetniük. A német rádió hétfői jelentése szerint a páciens szervezete nem lökte ki magából az idegen testrészeket.

Tíz héttel a világszenzációt jelentő műtét után, a müncheni klinika sebészorvosa, Edgar Biemer pozitívan értékelte a júliusban két új kart kapott férfi általános állapotát. A végtagjait egy 6 évvel ezelőtti baleset során tőből elvesztő páciens bonyolult és időigényes dupla kartranszplantációját hosszas előkészítő munka előzte meg.

A nyári műtétet egy 40 fős team végezte a bajor főváros klinikáján. A hétfői jelentések szerint a beteg jól van és optimista. Az egy elhunyt személy idegen karjaival élő 54 éves férfi időnként már bizsergést is érez végtagjaiban. Az orvosok szerint azonban még egy-két esztendőbe is beletelhet, mire a kezét és az ujjait is meg tudja majd mozdítani a páciens.

A német rádió hétfői értesülése szerint e héten sajtótájékoztatót tart Münchenben a donor-karokkal élő férfi, hogy közvetlenül számoljon be a médiának aktuális egészségügyi állapotáról.