Bizonyítsanak a parkolótársaságok – RTL Klub

Be kell bizonyítania a parkolótársaságoknak, hogy nem manipulálható a számítógépes rendszerük, és a nem fizető autók adatait is korrektül rögzítik. Az egyik vezető parkolási társaság szerint viszont a parkolóőreik egyszerűen nem elég okosak ahhoz, hogy csaljanak – és ők amúgy is korrektül végzik a munkájukat – számolt be az RTL Klub Híradója.

A bíróság most két perben is arra kötelezte az egyik parkolótársaságot, hogy bizonyítsa be: nyilvántartási rendszerüket nem lehet manipulálni.

Magyar György ügyvéd elmondta: a parkolótársaságnak be kell bizonyítania, hogy a rendszer feltörhetetlen és az adatbevitel tisztességes, ez ugyanis több esetben megkérdőjeleződött. Az autósok az eddig perekben súlyos hendikeppel indultak, nem tekintették őket egyenrangúnak.

Fürst György, a Centrum Parkoló Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója szerint a dolog nem életszerű, hiszen egymillió autót írnak fel egy évben.

El tudja képzelni, hogy a parkolóőrök, akik képzettségükben viszonylag korlátozottak – nem Photoshop-kezelési tanfolyamot írunk elő nekik -, egymillió autót átszíneznek? – fogalmazott a vezérigazgató.

A nem fizető autósoktól a tartozást egy adósságkezelő cég próbálja meg behajtani. Mostani levelükben a Pesti Központi Kerületi Bíróság fizetési meghagyásának a másolatát is mellékelték, ahol egy nem fizető autóst szólítanak fel a tartozásának a kifizetésére. A cég ezzel szeretné bizonyítani, hogy a jogos követelést előbb-utóbb behajtják.