Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.19. 10:49

Uzsorás őrizetben Nyírbátorban

<p>Zsarolás és uzsorabűncselekmények megalapozott gyanújával a Nyírbátori Rendőrkapitányság vett őrizetbe szerdán egy 51 éves nőt.</p>

A gyanúsítottat már augusztus 8-án elfogták, akkor a bíróság lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el, melyet az asszony most megszegett.

Előzmények: Drága kölcsönök Nyírbátorban

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt 3-án őrizetbe vett egy 35 éves piricsei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint készpénzt, illetve élelmiszer árut kölcsönzött egy szintén piricsei nőnek, mindössze 60.000 Ft értékben.

A sértett, hitelezőjének visszafizetett 78.000 Ft-ot, ennek ellenére azonban a férfi még további 139.700 Ft-ot követelt tőle. A nő nem volt hajlandó több pénzt fizetni, ezért a férfi megjelent a házánál, majd őt, illetve lányát megöléssel fenyegetve követelte a pénzt. A rendőrség, a vagyon és személy elleni bűncselekmények miatt már több alkalommal büntetett férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tovább...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!