Nagyvilág

2011.07.20. 15:05

Firenze a reneszánsz bölcsője

Firenze az olasz tartomány, Toszkána fővárosa, és egyben kulturális központja. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 370 ezer lakosával, Olaszország nagyvárosai közé tartozik.

Firenze az olasz tartomány, Toszkána fővárosa, és egyben kulturális központja. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 370 ezer lakosával, Olaszország nagyvárosai közé tartozik.Az Arno folyó partján végighúzódó, hosszú történelmi múltra visszatekintő város Toszkána régió székhelye és egyben kulturális központja. Az ókori rómaiak által létrehozott város a középkortól napjainkig fontos kereskedelmi és pénzügyi központnak számít.

A „középkor Athénja”

A „középkor Athénja”-ként és az olasz reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenze bővelkedik történelmi és művészettörténeti látnivalókban. Ezt bizonyítja, hogy a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította majd 1986-ban elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. A várost olyan hírességek neve fémjelzi, mint a Medici család, Amerigo Vespucci, Dante Alighieri, Francesco Petrarca, Sandro Botticelli, Michelangelo Buonarrot, Franco Zeffirelli, Guccio Gucci és még számos tudós, felfedező, művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!