Bíróság előtt felelhet a sajóládi áramtolvaj

Akt.:
Miskolc, Sajólád – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a sajóládi nővel szemben, akinél az áramszolgáltató szakemberei az egy éven belül megtartott ismételt felülvizsgálat során szabálytalan vételezést tapasztaltak.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást R. Tímea 27 éves sajóládi lakossal szemben. A nyomozás adati szerint az áramszolgáltató szakemberei előbb 2013. augusztusban, majd 2014 júniusában tartottak fogyasztáshely ellenőrzést a későbbi gyanúsított lakásán.

Első alkalommal a szolgáltató szakemberei a szerződés nélküli áramvételezés elkerülése érdekében megszüntették az ingatlan villamoshálózatra történő csatlakozását, azonban az egy évvel későbbi ellenőrzés során a ház előtti villanyoszlopon két szál rézvezetéket találtak, ami a padlástérbe majd onnan a mennyezeten keresztül a szobába vezetett. A lakásba méretlenül bevezetett villamos energiáról a lakók többek között hűtőszekrényt, villanysütőt, olajradiátort és más elektromos fogyasztókat üzemeltettek.

Az ügyben beszerzett szakértő vélemény szerint a csaknem egy éves időszakban szabálytalanul vételezett villamos energia értéke meghaladta a hatvanezer forintot.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s