Nagyvilág

2010.10.29. 16:35

Megtalálták az Antarktisz felett eltűnt francia helikopter roncsait

<p>Az ausztrál légierő egyik gépének sikerült megtalálnia pénteken annak a francia helikopternek a roncsait, amely az Antarktiszon tűnt el, négy emberrel a fedélzetén - közölte az ausztrál tengerészeti hatóság.</p>

Az ausztrál gép jelentése szerint úgy tűnik, hogy senki sem élte túl a csütörtök esti zuhanást.

Az ausztrál légierő keresőgépe roncsokat pillantott meg, amelyek egyeznek az eltűnt helikopterével - közölte az ausztrál tengerészeti hatóság. Nincsen jele annak, hogy bárki is túlélte volna a zuhanást - áll a hatóság közleményében.

A helikopteren egy pilóta, egy fedélzeti mérnök és két kutató tartott az Antarktiszon lévő Dumont-d Urville francia tudományos bázisra. A gép egy hajóról szállt fel, de viharba került. A helikopter vészjelzője működésbe lépett, és arról a helyről ad le jeleket, ahol a roncsokat találták. Az ausztrál hatóságok korábban bizakodóan nyilatkoztak a fedélzeten lévő emberek túlélési esélyeiről.

A francia bázis és Ausztrália között hajóval és helikopterekkel tartják a rendszeres kapcsolatot. Az Astrolabe nevű hajó ezúttal is a jégmezők határán horgonyzott le, hogy onnan légi úton vigyék tovább az ellátmányt és a kutatókat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!