Bíróság előtt felelhet a „macsétás” támadó

A macsétás támadó gyilkolhatott az Avasalján
A macsétás támadó gyilkolhatott az Avasalján - © Fotó: police.hu
Miskolc – Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a mezőcsáti férfival szemben, aki egy idős miskolci férfit megölt, majd egy idős házaspárra és a segítségükre siető szomszédjukra is rátámadt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 30 éves B. Józseffel szemben.

Mint ismeretes a gyanúsított 2015. január 10-ét megelőzően Miskolcon, az Avasalja utcán olyan súlyosan bántalmazott egy ott élő 66 éves férfit, hogy a sértett sérüléseibe belehalt. Ezt követően a gyanúsított 2015. január 14-én a kora esti órákban Miskolcon, a Toronyalja utcában saját otthonukban értékeket követelve egy „macsétával” rátámadt az ott élő 84 éves házaspárra és a segítségükre siető 40 éves szomszéd férfira is, akiket súlyosan megsebesített.

A rendőrök a 2015. január 14-i bejelentést követően két órán belül elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A terheltet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az eljáró nyomozási bíró a terheltet ügyészi indítványra 2015. január 16-án előzetes letartóztatásba helyezte, melyet a nyomozás időtartama alatt végig fenntartott.

A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. szeptember 23-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes megyei főügyészségre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –Videó: A “macsétás” támadó gyilkolhatott az Avasalján

Miskolc – Megalapozottá vált a gyanú, hogy a már előzetes letartóztatásban lévő miskolci „macsétás” támadó nem csak egy idős házaspárt bántalmazott és a segítségükre siető szomszédot, hanem négy nappal korábban megölt egy 66 éves miskolci férfit is. tovább »

Avasalji bűnesetek: lehet-e összefüggés?
Miskolc – A nyomozásnak kell kiderítenie, azonos-e a két bűncselekmény elkövetője. tovább »

Nézőpont: Kinél van a bozótvágó?
Persze, ha van rend­őr, aki ismer jól egy negyedet, több utcányi közeget, meg tudja mondani, kik a veszélyesek. Kiss László jegyzete. tovább »

Előzetesben a „macsétás” támadó
Miskolc – További fogva tartását rendelte el a nyomozási bíró annak a férfinak, aki a napokban Miskolcon egy idős házaspár otthonába rontott be, – majd őket és a védelmükre kelő szomszédot is megsebesítette egy bozótvágó késsel. tovább »

Támadás a Toronyalja utcában – “Berontott és kaszabolt…”
Miskolc – Néhány nap és alig ötven méter. Ennyi választott el egymástól két bűnesetet. tovább »

Nézőpont: Szép kilátás
Be tudod-e jobban zárni az ajtót, mint amennyire ajtót be lehet zárni? Kell-e félned, bár nem szoktál, és nem is szeretnél? Bujdos Attila írása. tovább »

Videó: Egy órán belül rendőrkézen a “macsétás” támadó
Miskolc – Egy idős házaspár otthonába rontott be, majd a védelmükre kelő szomszéd férfit is megsebesítette a bozótvágó késsel. tovább »

Életellenes bűncselekmény miatt helyszíneltek
Miskolc – „Kordonszalaggal zárták le a Toronyalja utca egyik kis közét, emberek álltak kint az utcán, mintha házkutatás lenne” – jelezte olvasónk szerdán a késő esti órákban. tovább »

Haláleset Miskolcon – Szörnyűség a közelünkben
Miskolc – Szombaton holtan találtak egy 66 éves férfit a házában. A rendőrség nyomoz, a részletekről hallgat. tovább »

Haláleset Miskolcon – Holtan találtak rá családi házában
Miskolc – Bűncselekmény áldozata lett a miskolci idős férfi. tovább »

Haláleset Miskolcon – Brutális gyilkosságról beszélnek
Miskolc – Éjszakába nyúlóan folyt a rendőrségi vizsgálat a miskolci helyszínen. A szomszédok tudni vélik: 12 késszúrással végeztek az áldozattal. tovább »