Bíróság előtt a taktaharkányi gyilkos

Miskolc – Összeszurkálta a lányt, majd a legelőn egy kútba rejtette el a testét.

Hétfőn délelőtt a Miskolci Törvényszéken folytatódott a bizonyítási eljárás annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádol a megyei főügyészség, hogy két évvel ezelőtt meggyilkolt, majd egy kútban elrejtett egy 23 éves taktaharkányi lányt, mert az nem volt hajlandó szóba állni vele.

Mint korábban már megírtuk, a lányt a rendőrök 2010 áprilisának elején eltűnés miatt kezdték el keresni, mert ugyan a megszokott időben, hajnali három óra negyven perckor munkába indult, de oda már nem érkezett meg. Már akkor felmerült, hogy az egyébként konszolidált életet élő lány bűncselekmény áldozata lett, mert hasonló „eltűnések” nem voltak jellemzőek rá, ám konkrét nyom sem a holttestéhez, sem esetleges gyilkosához nem vezetett, pedig a települést és környékét alaposan átkutatták a rendőrök. A nyomozók végül a tanúvallomásokat összevetve elfogták az akkor 33 éves helybeli férfit, aki rövidesen feltáró jellegű beismerő vallomást tett, és a lány holttestének rejtekhelyét, egy, a község határában lévő kutat is megjelölt.

A férfi elmondta: évekkel korábban bepróbálkozott a lánynál, de ő nem állt vele szóba. Kapcsolatuk felületes volt, korábban alig beszéltek egymással. A férfi ennek ellenére megvárta a végzetes hajnalon a lányt – elmondása szerint –, hogy megverje, mert együtt látta egy másik férfival. Amikor a lány meglátta őt, kiáltozni kezdett, a férfi pedig többször megszúrta a lányt. A gyilkos ezután talicskáért indult, a holttestet azzal vitte el a közeli nádasba, majd másnap egy kézikocsival húzta el a Taktaharkány határában lévő egyik legelőre, ahol a falutól két kilométerre egy kútba dobta.

Az ellene folyó eljárásnak az a tétje, mennyit fog kapni abból a húsz évből, amit cselekményéért kiszabhat rá a bíróság.

ÉM-SZP