Bíróság előtt a gyermekét molesztáló apa – RTL Híradó

Elkezdődött a büntetőpere annak dombrádi apának, aki a vádirat szerint éveken át erőszakoskodott most kilenc éves kislányával.

A szerdai tárgyalás a vád ismertetésével kezdődött, ám a bíró ezután zárt tárgyalást rendelt el. A családfőt a felesége jelentette fel, a tárgyaláson azonban a családból senki nem volt ott. Ha a vádakat bizonyítottnak találja a bíróság, a férfi akár 10 év börtönt is kaphat – számolt be az RTL Híradója.

Egyre többször teszenek feljelentést gyerekeket ért szemérem elleni erőszak és a megrontás miatt. A rendőrségen több száz ilyen ügyről tudnak. A kriminológiai intézet szerint viszont ez csak töredéke a valóban megtörtént szexuális bűncselekményeknek. A többség nem tesz feljelentést, pláne ha családon belül történik. Pedig ebből is sok van, csak idén már 42 feljelentés érkezett.

Az egyik legbrutálisabb ügyben a borsod megyei főügyészség nemrég emelt vádat. Egy család felnőtt tagjai, az apa, az anya és a nagyapa éveken át közösen zaklatták a négy kisfiút. Szexuális aktusokra kényszerítették és megverték őket. Két éve nevelőszülőkhöz kerültek, csak nemrég mondták el mi is történt velük.-

– Független Hírügynökség –