Bíróság elé állnak a deteki állatkínzók

Akt.:
Miskolc, Detek – Javítóintézet és felfüggesztett börtönt indítványoz a Miskolci Járási és Nyomozóügyészség.

Közfelháborodást keltett az a tavaly júliusban, Deteken történt bűncselekmény, amikor két helybéli fiatal – egyikük a település alpolgármesterének a fia – brutálisan agyonvertek egy kutyát, a jelenetet videóra vették és közzétették az interneten.

Amikor nyilvánosságra jutott az ügy, politikai kérdést is kreáltak belőle, budapesti és megyénkbeli állatvédők pedig tüntetést szerveztek a településre. Ezzel akarták felhívni a törvényhozók figyelmét – többek között – arra, hogy a jogszabályok nem kellő szigorral büntetik az állatkínzókat.

Irány a vádlottak padja

Az Encsi Rendőrkapitányság a 20 éves H. P. és a 18 éves K. I. ellen állatkínzás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást, majd vádemelési javaslattal élt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Az ügyészség a napokban a két fiatalemberrel szemben – ennek megfelelően – állatkínzás bűntette miatt emelt vádat. A két állatkínzó tehát bíróság előtt felel tettéért.

ÉM-SZB


Brutálisan verték agyon a kiskutyát deteki fiatalok

Miskolc, Detek – Vádat emeltek az állatkínzó – a brutális jelenetet videóra vevő – két deteki fiatal ellen. Felfüggesztett börtön és javítóintézet járhat.


„Ez nem etnikai és nem politikai kérdés…”

Encs, Detek, Miskolc – Állatvédők tüntettek az egy kutyát agyonverő deteki fiatalember háza előtt.


Állatvédők tüntetnek vasárnap Deteken

Detek – Fővárosi állatvédők tiltakoznak a videóra vett brutális állatkínzás miatt.


Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken

Encs, Detek, Miskolc – A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.