boon-sportoldal

2011.08.26. 19:49

DVTK: A tabellaszomszéd a vendég

A Siófok a vendég szombaton délután 3 órától az Andrássy úti ,,katlanban", az NB I 7. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on!

A Siófok a vendég szombaton délután 3 órától az Andrássy úti ,,katlanban", az NB I 7. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on!

A sporttelevízió élő közvetítése miatt nem volt arra mód, hogy ez az összecsapás az utolsó pillanatban későbbre kerüljön (miután várhatóan nagy meleg lesz a stadionban a találkozó időpontjában), bár ezt a két klub közösen kérvényezte a Magyar Labdarúgó Szövetségben. A DVTK vezetőedzője, Benczés Miklós pénteken sem tért el attól a kialakult móditól, hogy a soron következő meccset megelőző utolsó tréninget az adott bajnoki időpontjában tartja, azaz pénteken 15 óra táján vonultak ki a játékosok az öltözőből. Mivel a spanyol középpályás, José Luque a Diósgyőr legutóbbi hazai mérkőzésen piros lapot kapott, ki kellett hagynia az Újpest elleni meccset, ám a légiós nem tartózkodott Magyarországon, mert családi okok miatt – ismét – hazautazott, és kedden tért vissza Miskolcra. És a városban ismét ,,feltűnt" a több hete sérült Savo Rakovic is. ,,Közel van a visszatérése?" – kérdeztük Benczés Miklóst. ,,Együtt van a csapattal, és azokban a feladatokban vesz csak részt, amelyek a fizikai állapotát nem veszélyeztetik. Azt, hogy mikor léphet pályára, nem tudom megmondani" – fogalmazott a szakvezető.

Nem foglalkoznak az időjárással

A mostani összecsapással kapcsolatban a tréner eképpen fogalmazott: ,,Hatással lehet-e a teljesítményünkre az extrém időjárás? Mind a két csapatot terheli majd a hőség, de ezzel különösebben nem foglalkozunk. Inkább azzal, hogy amit játékban elterveztünk, azt meg tudjuk valósítani. Ha a tabellára nézünk, akkor az derül ki, hogy két, eddig hasonlóan szereplő együttes találkozik egymással. Szóval a tények egyenlő esélyeket sugallnak, ám itthon, saját szurkolóink támogatását élvezve nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. A Siófok védekezése nagyon egyben van, hiszen hat forduló alatt mindössze öt gólt kaptak, még a bajnok Videoton sem tudott betalálni a kapujukba. Támadójátékban föléjük kell nőnünk, amit én nem tartok egy megoldhatatlan feladatnak."

Szünet helyett Ligakupa

Benczés Miklóst megkérdeztük, tervezi-e esetleg azt, hogy a jövő hét végén, amikor a válogatott meccsei miatt bajnoki szünet lesz, elengedi légiósait egy kis szabadságra.

– Eddig erről nem esett szó. Amúgy pedig nem lesz olyan nagy szünet, hiszen két szerdán, augusztus 31-én, és szeptember 7-én is Ligakupa mérkőzést vívunk.


A DVTK várható kezdőcsapata:

Rados - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo, Lippai, Luque - Menougong, Seydi.


A korábban megjelölt kezdési időponttól egy órával később kezdődik a labdarúgó Ligakupa E-csoportjának 1. fordulójában kiírt Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK találkozó.

A DVTK-ból két éve a belga KRC Genkhez igazolt Köteles László az ősszel BL meccseken bizonyíthat.

Miskolc - Ha már a Zöld Nyíl kapcsán felszállási engedélyt kaptunk, jól megnéztünk mást is levegőből. Természetesen a "szentély", a DVTK Stadion volt az első célpontja fényképezőgépünk optikájának.

Szaharai melegben játsszák majd szombaton délután a DVTK – BFC Siófok NB I-es focimeccset.

Szombaton 15 órától a BFC Siófok együttese lesz a Diósgyőri VTK vendége a labdarúgó NB I 7. fordulójában. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

2 napja | Miskolc - Az előttünk álló hétvégén jelen állás szerint úgy fest, hogy két nagy miskolci sportrendezvényt is kánikulában rendeznek meg szombaton délután: a Diósgyőr - Siófok meccsen, és a Salakmotor Páros Európa-bajnokság népkerti elődöntőjén is jóval 30 Celisus fok felett lehet a hőmérséklet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszervezési osztálya elkészítette a Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását, amelyben 5 megyei csapatunk is érdekelt.

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetet kihasználva a DVTK NB I-es labdarúgócsapata szeptember 3-án, szombaton 16 órától Alsóbereckiben, a Tichy Lajos sporttelepen játszik hírverő mérkőzést.

A DVTK szurkolóinak ismét lesz lehetőségük egy jótékony akcióban részt venni. A szombati DVTK - Siófok bajnoki mérkőzésen egy 8 és fél éves kislány gyógykezelését támogathatják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!