Bíróság elé áll a miskolci macsétás támadó

Bíróság elé áll a miskolci macsétás támadó
Bíróság elé áll a miskolci macsétás támadó - © Fotó: police.hu
Miskolc – Gyilkolt, majd korábbi főbérlőjére és feleségére támadt.

Az év elején nagy vihart kavart kettős bűncselekmény tárgyalását kezdi meg a héten a Miskolci Törvényszék. Az emberölés miatt a büntetőbíróság elé álló férfi idén januárban Miskolcon, az Avasalján bemászott korábbi ismerőse családi házának udvarára, hogy tőle pénzt, illetve más értékeket szerezzen. A támadó felmászott a ház tetejére, majd a bejárat elé ugrott le, ám ott szembetalálta magát a házigazdával. Ekkor késsel szó nélkül többször mellkason szúrta a meglepett idősebb embert, aki összeesett. A betörő a házban kutatni kezdett: de csak néhány doboz cigarettát, öngyújtót, készpénzt és egy mobiltelefont vett magához. Amikor a megszurkált magához tért, a támadó kétszer ismét megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

A támadó néhány nappal később megjelent korábbi főbérlője közelben lévő lakásán és arra kérte a háziakat, hogy adjanak neki szállást. Mivel az idős házaspár nemet mondott, a férfi feldúltan távozott, majd egy 33 centis pengéjű macsétával tért vissza, és megsebesítette az idős embereket. A héten mindkét bűncselekmény miatt bíróság elé állítják.

ÉM-SZBKapcsolódó cikkek:

Avasalji bűnesetek: lehet-e összefüggés?
Miskolc – A nyomozásnak kell kiderítenie, azonos-e a két bűncselekmény elkövetője. tovább »

Nézőpont: Kinél van a bozótvágó?
Persze, ha van rend­őr, aki ismer jól egy negyedet, több utcányi közeget, meg tudja mondani, kik a veszélyesek. Kiss László jegyzete. tovább »

Előzetesben a „macsétás” támadó
Miskolc – További fogva tartását rendelte el a nyomozási bíró annak a férfinak, aki a napokban Miskolcon egy idős házaspár otthonába rontott be, – majd őket és a védelmükre kelő szomszédot is megsebesítette egy bozótvágó késsel. tovább »

Támadás a Toronyalja utcában – “Berontott és kaszabolt…”
Miskolc – Néhány nap és alig ötven méter. Ennyi választott el egymástól két bűnesetet. tovább »

Nézőpont: Szép kilátás
Be tudod-e jobban zárni az ajtót, mint amennyire ajtót be lehet zárni? Kell-e félned, bár nem szoktál, és nem is szeretnél? Bujdos Attila írása. tovább »

Videó: Egy órán belül rendőrkézen a “macsétás” támadó
Miskolc – Egy idős házaspár otthonába rontott be, majd a védelmükre kelő szomszéd férfit is megsebesítette a bozótvágó késsel. tovább »

Életellenes bűncselekmény miatt helyszíneltek
Miskolc – „Kordonszalaggal zárták le a Toronyalja utca egyik kis közét, emberek álltak kint az utcán, mintha házkutatás lenne” – jelezte olvasónk szerdán a késő esti órákban. tovább »

Haláleset Miskolcon – Szörnyűség a közelünkben
Miskolc – Szombaton holtan találtak egy 66 éves férfit a házában. A rendőrség nyomoz, a részletekről hallgat. tovább »

Haláleset Miskolcon – Holtan találtak rá családi házában
Miskolc – Bűncselekmény áldozata lett a miskolci idős férfi. tovább »

Haláleset Miskolcon – Brutális gyilkosságról beszélnek
Miskolc – Éjszakába nyúlóan folyt a rendőrségi vizsgálat a miskolci helyszínen. A szomszédok tudni vélik: 12 késszúrással végeztek az áldozattal. tovább »

hirdetés


hirdet�s