Friss hírek

2008.11.21. 15:05

FORMA-1: Újabb Párizs melletti pálya jelentkezett

<p>Újabb, Párizs közeli pálya jelezte, szívesen helyt adna a jövőben a Francia Nagydíj számára - adta hírül az f1-live nevű internetes portál.</p>

Eddig az volt a terv, hogy a párizsi Disneyland közelében - ami körülbelül fél órányira van a fővárostól - építenek egy pályát, de a hét elején a francia szervezők elvetették ezt az ötletet. Nem kellett azoban sokat várni az új kandidánsra: Sarcelles önkormányzata jelezte, szívesen helyt adna a Francia Nagydíjnak. Ez a település is közel van Párizshoz, így a száguldó cirkusz vezetőinek is megfelelő lehet, akik azért bontották fel a Magny Cours-i pályával a szerződést, mert messze van a fővárostól, és így nincs akkora bevétel.

Sarcelles már korábban is jelezte szándékát, de akkor a Disneyland projektet látták vonzóbbnak az illetékesek. Most azonban, hogy újra nyílt lett a verseny, Sarcelles újra jelentkezett. Itt leghamarabb 2011-ben lehetne Forma-1-es futamot rendezni, ami azt jelenti, hogy még két évig nem lesz világbajnoki verseny Franciaországban.

A szervezők által írt közleményből kiderül: az is elképzelhető, hogy a Disneyland projekt főszponzora csatlakozik majd a Sarcelles-i beruházáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!