Birkózó-vb – Ritter: “céltudatos és sikerre éhes a női válogatott”

Birkózó-vb – Ritter: “céltudatos és sikerre éhes a női válogatott”
Budapest – Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya érett birkózást vár versenyzőitől az októberi budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen várhatóan mind a tíz kategóriában lesz hazai induló a mezőnyben.

A keretben jelenleg hat versenyző, Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Németh Zsanett (76 kg) és a szülés után visszatért Sastin Marianna (62 kg) vb-helye tűnik biztosank. A további négy súlycsoportban fiatal birkózó szerepel majd a Papp László Arénában, a szakvezető azonban addig nem hozza nyilvánosságra jelöltjei nevét, amíg a magyar szövetség elnöksége el nem fogadja javaslatát.

img_0010

A válogatott tagjai több nemzetközi edzőtáborban és versenyen vettek, vesznek részt a felkészülés során. Az eddigi közös munka során pedig Ritter Árpád pozitív tapasztalatokat szerzett versenyzőiről.

“Jól motiválhatók, nem kell attól tartani, hogy kényesebbek lennének, mint a fiúk. Céltudatos és sikerre éhes női válogatott készül októberre” – szögezte le a szakvezető.

Németh Zsanett Szabadfogás Női 76kg

A kétszeres Európa-bajnok, egykori kiváló versenyző a hazai vb-n nem titkoltan érmet vár csapatától.

“Összességében mindenkitől azt várom, hogy érett birkózást mutasson be, persze annyira nem leszek csalódott, ha kevésbé tetszetős küzdelmekkel több érmet is nyerünk majd a világbajnokságon” – jegyezte meg Ritter Árpád.

ritter_arpad

A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

– MTI –