Birkózó-vb – Bácsi Péter világbajnok

Akt.:
Bácsi Péter (kék) és a török Emrah Kus a férfi kötöttfogású 82 kilogrammos súlycsoport döntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 26-án. A mérkőzést a magyar versenyző nyerte.
Bácsi Péter (kék) és a török Emrah Kus a férfi kötöttfogású 82 kilogrammos súlycsoport döntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 26-án. A mérkőzést a magyar versenyző nyerte. - © Fotó: MTI/Czagány Balázs
Budapest – Bácsi Péter világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon, ezzel az első hazai aranyat nyerte a Papp László Sportarénában.

Az FTC 35 éves klasszisa a pénteki döntőben a török Emrah Kussal csapott össze, aki az első menetben 3-0-ra vezetett, ám Bácsi fordított és 4-3-ra győzött.

Bácsi Péter karrierje második világbajnoki címét szerezte a 2014-es taskenti vb után, egyúttal az idei vb-n a harmadik magyar dobogós lett. Előzőleg Korpási Bálint (kötöttfogás 72 kg) második, míg Barka Emese (57 kg) harmadik helyen végzett.

-MTI-