Birkózó olimpiai selejtező – Godó kvótáért küzdhet, Kiss lemaradt

Helsinki, 2012. május 6., vasárnap (MTI) – A 72 kilós Godó Kitti nyert, a 96 kg-os Kiss Balázs kikapott a negyeddöntőben, így előbbi kvótáért küzdhet vasárnap a birkózók Helsinkiben zajló utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, utóbbi viszont nem lehet ott Londonban.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Godó a legjobb nyolc között három menetben (0-2, 3-1, 1-0) múlta felül az indiai Prit Gursarant. A finnországi eseményen csak a fináléba jutással váltható meg a londoni repülőjegy, azaz az indulási jogért zajlik majd az elődöntő, amelyben a spanyol Maider Unda Gonzalez de Audicana lesz Godó ellenfele.

A 2009-ben világbajnok Kiss a negyeddöntőben három menetben (1-0, 0-1, 0-3) maradt alul a két éve junior vb-n ezüstérmes román Alin Alexuc-Ciurariuval szemben, így a tavaly doppingeltiltása után visszatért birkózó – meglepetésre – nem vehet részt a londoni olimpián.

A nőknél a 48 kilós Dénes Mercédesz és az 55 kg-os Barka Emese a nyolcaddöntőben kikapott, így ők sem lehetnek ott Londonban.

A magyar birkózósportnak eddig hét kvótája van: a kötöttfogásúaknál Módos Péter (55), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúaknál Hatos Gábor (74) és Ligeti Dániel (120), míg a nőknél Sastin Marianna (63) biztosította részvételét az olimpiára.

A birkózóknak a helsinki verseny az utolsó lehetőség a kvóta megszerzésére.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek