Birkózó olimpiai selejtező – Bácsi megszenvedett a győzelmekért

Budapest/Ulánbátor – A viszonylag nagy pontkülönbségek ellenére minden győzelemért meg kellett szenvednie Bácsi Péternek, aki olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában az ulánbátori birkózó kvalifikációs viadalon.

A versenyt megnyerő magyar birkózó az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: nem örült annak, hogy a selejtezőben rögtön az örmények olimpiai második, vb- és Eb-aranyérmesével, Arszen Dzsulfalakjannal kellett kezdenie.

“Utólag viszont azt mondom jobb volt így. Az elején túl voltam a legerősebb ellenfelemen, utána fokozatosan jöttek a könnyebbek – elevenítette fel a napját. – Annak ellenére, hogy a pontkülönbségek viszonylag nagyok voltak, azért minden győzelemért meg kellett szenvednem” – tette hozzá.

Dzsulfalakjant 7-0-ra verte, majd a horvát vb-ezüst- és -bronzérmes Neven Zugajt 4-1-re, a negyeddöntőben pedig a vb-ötödik kirgiz Szamat Sirdakovot öt perc alatt 12-1-es technikai tussal győzte le. Az elődöntőben a román Ilie Cojocarinál 6-0-ra bizonyult jobbnak. A döntőbe jutás már olimpiai kvalifikációt ért, de azután a kétszeres Európa-bajnok magyar birkózó az aranyérmet is begyűjtötte, mivel a fináléban a kínai Pin Jang nem állt ki ellene.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kulcsa a sikernek, így válaszolt: “Én is nagyon szeretném tudni, hogy miért megy egyszer nagyon jól, máskor kevésbé… Mindenesetre a felkészülés jól sikerült, már a verseny előtt is jó formában éreztem magam, és szerencsére a fogyás is rendben volt”.

A továbbiakat illetően egyelőre nem tudott konkrétummal szolgálni.

“Pár nap pihenő, az biztos! Kicsit megviselt minden. A sok utazás, a légkondicionálás, a fogyás, a verseny… Már érzem, hogy beteg leszek. Próbálom kikúrálni magam” – mondta.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s