Birkózó Eb – Sleisz Gabriella ötödik

Akt.:
Riga – Sleisz Gabriella elveszítette a bronzmérkőzést, így az ötödik helyen végzett a nők 60 kilogrammos kategóriájában a rigai birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A 25 éves magyar birkózó délelőtt a világbajnoki ezüstérmes finn Petra Ollival találkozott és kapott ki simán tőle, és az esti éremcsata előtt sem ő volt az esélyes Julija Proncevics ellen.
A meccs elején mindezek ellenére összeszedetten és stabilan birkózott, riválisa egyetlen komoly támadását nagyon szépen védte. Ám hiába volt meg a stabilitás, hiányzott az aktivitás, amiért a mérkőzésvezető másfél perc után meg is intette.

Mindez azt jelentette, hogy 30 másodperce volt akciót végrehajtani, de a kényszerűség ellenére sem tudott pontot elérni, így két perc után riválisa vezetett (0-1). Ezután az orosz sem volt kezdeményező, így sokáig eredménytelen harc folyt a szőnyegen, a szünet előtt néhány másodperccel azonban Proncevics felszedte Sleisz lábát, és óriási lendülettel tolta ki a szőnyegről, egyúttal – a reklámtáblán átgázolva – a dobogóról is.

“Nincs semmi baj” – üvöltötte a szőnyeg mellől Gulyás István szövetségi kapitány, majd rohant fel a szünetre versenyzőjéhez.
Az első menet után nem tűnt reménytelennek a helyzet, ám aztán egyre nőtt az orosz előnye, egymást követték az akciói. Sleisz végül 10-0-ás technikai tussal, kevesebb mint öt perc alatt veszített, és ötödik lett a nem olimpiai kategóriában.

Szerdán korábban Dénes Mercédesz (53 kg) a vigaszágon, a szabadfogású Lukács Norbert (65 kg) pedig a selejtezőben kiesett.

Csütörtökön Galambos Ramóna (55 kg), Németh Zsanett (72 kg) és a szabadfogású Molnár Bálint (74 kg) lép szőnyegre az Arena Rigában.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s