Sport

2016.09.04. 17:12

Varró Bálint győzött a triatlon szezonzárón

Ózd - A nap első részében az utánpótlás, délután pedig a felnőttek mérték össze az erejüket Ózdon.

Ózd - A nap első részében az utánpótlás, délután pedig a felnőttek mérték össze az erejüket Ózdon.

A különböző korosztályokban hozzávetőleg kétszáz sportoló indult a VI. Ózdi Triatlon Versenyen. A rendezők a megszokott – és jól bevált – helyszínen, valamint a távokon nem változtattak. A viadal központjának a strandfürdő adott otthont, és itt bonyolították le az úszást is. A létesítmény körül, egy 3,6 kilométeres kerékpáros pályát alakítottak ki, a futást pedig a Csónakázó-tó partján teljesítették a versenyzők. A legnagyobb érdeklődéssel várt felnőtt korosztályban komoly mezőny gyűlt össze, hiszen a délután két órakor kezdődő számnak majd ötvenen vágtak neki. Az elit kategóriában hétszáz méter úszás után, huszonöt kilométert bringáztak, majd hat kilométeres futással zárult az erőpróba. Az első és a második szám után még a tiszaújvárosi Szabolcsi Fruzsina állt az élen, de a futásban klubtársa, Varró Bálint megelőzte, és végül 1 óra 20 percen belüli idővel nyerte meg a VI. Ózdi Triatlon Versenyt.

Sokat javított

- Nem oly régen kezdtem újra triatlonozni, de a tavalyi eredményemen sikerült nyolc percet javítani – mondta a célban a győztes, Varró Bálint. – Az úszás a leggyengébb számom, ezúttal is az volt a kritikus. A kerékpározás és a futás már sokkal jobban ment. A bringa után még volt egy hozzávetőleg húsz másodperces hátrányom, amit gyorsan sikerült eltűntetni, és végül megnyertem az ózdi versenyt. Nagyon jó hangulatú szezonzárón vehettem részt, ahol kiváló volt az idő, gyönyörű a környezet, és minden jól alakult. Természetesen elégedett vagyok, mert magamhoz képest sikerült előrelépni.

Az eseményt – a korábbi évekhez hasonlóan – három ózdi sportklub, az Ózdi Kerékpáros Egyesület, a Teknőc Futó Club és a Fiedler Ottó Sportegyesület segítette, valamint az Ózdi Sport – és Élmény Központ dolgozói is aktívan részt vettek a lebonyolításban. A délelőtti órákban nagyon sok általános iskolás mérettette meg magát: nem csak Ózdról, hanem a megye és a régió egyéb városaiból is. A délután pedig a tiszaújvárosiak dominanciájával zajlott le.

Országos szintű

- Teljen mértékben elégedett vagyok, mind a szervezéssel, mind a résztvevők létszámával – fogalmazott Vitális István, a szervezőbizottság elnöke. - A korábbi évek sikeres lebonyolításának köszönhetően idén is majdnem teltház volt, a versenyzőktől pedig folyamatosan csak a pozitív visszajelzéseket kapjuk. Idén tényleg országos rendezvénnyé nőttük ki magunkat, hiszen közel harminc városból fogadtunk versenyzőket. Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani minden cégnek, intézménynek, és azoknak a magánszemélyeknek, akik anyagilag illetve munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Ózd városa ismét egy nagyszerű triatlon versenynek adhatott otthont.

- ÉM-ME -


A VI. Ózdi Triatlon Verseny dobogósai:

Abszolút férfiak: 1. Varró Bálint (TVK-Mali) 1:19:44, 2. Németh Sándor (TVK-Mali), 1:23,42, 3. Tulipán Attila (Ózdi KE) 1:24,47.

Abszolút nők: 1. Szabolcsi Fruzsina (TVK-Mali) 1:22:06, 2. Sávolyi Sára (TVK-Mali) 1:23,42, 3. Vizi Viktória (TVK-Mali) 1:33,44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!