boon-sportoldal

2011.08.09. 09:30

Futás, konditeremmel fűszerezve

Tiszaújváros - Hétfőn elkezdte az alapozást a tiszaújvárosiak NB I/B-s férfi kosárlabda csapata.

Tiszaújváros - Hétfőn elkezdte az alapozást a tiszaújvárosiak NB I/B-s férfi kosárlabda csapata.A Tisza TV-Phoenix KK játékosai Benőcs Tibor vezetőedző irányításával láttak munkához.

– Ezen a héten szabadtéri tréningeket tartok segítőmmel, a közelmúltban visszavonult Brunyánszky Istvánnal – újságolta Benőcs Tibor, aki hozzátette: – A futás mellett a konditermet is kötelezően előírtam a fiúknak! A jövő héten már nyolc foglalkozást vezénylek majd: ötször a Sportcentrum csarnokában dolgozunk, ráadásként pedig három erőnléti edzés szerepel a „menüben”. Szeptember elején kezdődik az úgynevezett formábahozás időszaka: a barátságos meccsek mellett terveink szerint tiszaújvárosi és egri tornán szereplünk majd. Ami a céljainkat illeti: a szeptember 16-án kezdődő bajnokságban a középmezőnyt célozzuk meg.

Képlékeny

A szakember még nem tudta megmondani, hogy a pontvadászaton kik lesznek az ellenfeleik, sőt azt sem, hogy hány csapat sorakozik majd fel a rajtnál.

– Az országos szövetség eredeti döntése szerint egyaránt tizenkettes lenne a Keleti és a Nyugati csoport is – folytatta Benőcs Tibor. – Az MKOSZ azonban, ismereteim szerint, az első lépcsőben mindössze nyolc együttes nevezését fogadta el a huszonnégyből, míg kilenc klub beadványát hiánypótlásra küldte vissza. Ebből következik: egyelőre hét csapat a „levegőben” lóg, s nem lehet tudni, hogy végül összejön-e a kétszer tizenkettes mezőny. A gazdasági helyzet függvényében így szinte minden elképzelhető: lehet, hogy rövidebb lesz a szezon, de az is benne van a pakliban, hogy páratlan létszám esetén fordulónként egy gárda szabadnapos lesz.

A Phoenix KK kerete

Távozók: Pongrácz Gergő (bedobó-center, Egerben folytatja főiskolai tanulmányait), Szabó Norbert (bedobó-center, a Soproni Egyetemen tanul tovább), Kiss Gergő (irányító, Hódmezővásárhelyen tanul tovább), Keresztesi István (bedobó, a Debreceni Egyetemen tanul tovább), Gyurcsó Dániel (bedobó, az Egri Főiskolán tanul tovább).

Érkezett: Sebők Balázs (bedobó, Miskolci Sportiskola), Kótai László (irányító, Debreceni Factum), Réti András (bedobó-center, saját nevelésű, két évet kihagyott), Réti István (center, saját nevelésű, négy évig Budapesten tanult).

A keret korábbi tagjai: Pöstényi Zoltán (bedobó), Magyar László (irányító-bedobó), Tóth Tamás (bedobó-center), Vásári Attila (bedobó), Benőcs Viktor (bedobó), Csabák Balázs (bedobó), Csabák Bence (irányító), Radányi Ádám (center), Nagy Richárd (irányító), Benőcs Dávid (bedobó-center), Laisz Gergő (center), Fejes Péter (bedobó).

- KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!