Biológiailag 120 évig élhetnénk

Sokáig élhetnénk
Sokáig élhetnénk
A statisztikai hivatal adatai alapján Magyarországon megnőtt az az életkor, ameddig átlagosan élhetünk: jelenleg 72,6 év.

Ez azonban még mindig nagyon alacsony ahhoz képest, hogy a kutatások szerint, biológiailag mindenki 120 évig is élhetne, ha nem rombolná magát egészségtelen ételekkel, alkohollal, dohányzással. A Kor Kontroll Társaságot ez indította arra, hogy hétfőn pályázatot írjon ki, Sohasem késő címmel.

A pályázatra olyan 45 év felettiek jelentkezését várják, akik változtatni szeretnének életmódjukon: például leszoknak a cigarettáról, mérséklik alkoholfogyasztásukat, redszeres edzésbe kezdenek, vagy eldöntik, hogy megszabadulnak felesleges kilóiktól.

A Kor Kontroll Társaság bár magának az elhatározásnak is örül, a két oldalas pályamű mellé valamiféle bizonyítékot is vár, például a háziorvostól, aki igazolja: a jelentkező valóban tett a lelki és testi egészségéért – mondta a Független Hírügynökségnek B. Király Györgyi, a társaság elnöke.

A pályázatra május 20-ig lehet jelentkezni, ereményt ünnepélyes keretek között az Uránia Filmszínházban május 24-én hírdetnek. A fődiíjMacskássy Izolda festménye, amelynek 250 ezer forint az értéke. Számos egyéb díjat is kiosztanak, így például a nyertesek eltölthetnek egy kétszemélyes welness hétvégét Hajdúszoboszlón, egy szárnyashajón kirándulhatnak Bécs és Budapest között, valamint ajándékcsomagokat is kiosztanak majd.

A Kor Kontroll Társaságot másfél éve orvosok, művészek és vállalkozók alapították azzal a céllal, hogy a minél hosszabb, harmónikus, lelkileg és testileg egészséges élet lehetőségét hirdessék.

Kapcsolódó:

  • A férfiak korábban halnak
  • Egészségesek vagyunk?
  • Az emberi élet 7 éves ciklusairól