Biogazdák és kutatók randevúznak Tarpán

Tarpa – Záros határidőn belül megszûnik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSzH) Növény és Talajvédelmi Igazgatóság növényvédõ szermaradék és növényvédõ szer minõség vizsgáló laboratóriuma.

Leépítik a növényvédőszer maradék vizsgáló labort

A megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságán kormányzati elhatározásból megszüntetésre ítélt,  szakmai berkekben nemzetközi összehasonlításban is igen jó nevű növényvédőszer analitikai laboro

Az agrárközigazgatás korszerűsítésének jegyében meglehetősen váratlanul jött minisztériumi döntést a leépítésről, illetve a hat labordolgozó ezzel járó elbocsátását értesüléseink szerint legkésőbb április végéig kell végrehajtani megyei MSzH-nak.

Leépítik a növényvédőszer maradék vizsgáló labort

A megyeimezőgazdasági szakigazgatási hivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságán kormányzati elhatározásból megszüntetésre ítélt,  szakmai berkekben nemzetközi összehasonlításban is igen jó nevű növényvédőszer analitikai laborotaróium leépítése ellen tiltakozik a Fidesz  is.

„Újabb csapás a a megye mezőgazdaságára: a Kormány megszünteti a Növényvédelmi Laboratóriumokat a megyében” címmel csütörtök délelőtt dr. Lenti István, a megyei közgyűlés tanácsnoka tart sajtótájékoztatót a Fidesz Magyar Polgári Szövetség irodájában Nyíregyházán.

Újabb csapás a növényvédőszer labor leépítése

A párttá alakult Kisgazda Polgári Szövetség mai sajtótájékoztatóján valódi vidékprogramot, megyei nemzeti parkért való küzdelmet ígértek a politikusok és keményen bírálták a megyei növényvédőszer-analitikai labor leépítését.

 – A múlt hét végén egyesületből párttá alakult a Kisgazda Polgári Szövetség(KMPSZ), amely – a FIDESZ és a KDNP mellett – a harmadik pillére kíván lenni a Fidesz MPSZ-nek – jelentett be Simon Miklósországgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint mondta: a hányattatott sorsú magyar vidék sarkallja cselekvésre a pártot, amelyik meg akarja szólítani a 2002-es és 2006-os választásokon is otthon maradt kisgazda szavazókat.

A KMPSZ a vidéki munkahelyek megszüntetése ellen emeli fel a szavát, és programjának alapvető célkitűzése lesz a munkahelyteremtés és a vidéki lakosság megélhetési lehetőségeinek a kibontakoztatása, megyénkben pedig felvállalják egy megyeinemzeti park létrehozásának ügyét is.

Az agrárközigazgatás korszerűsítése jegyében, tűzön-vizen át történő regionalizálás áldozátul esett megyei növényvédőszer analitakai labor megszűntetése ellen emelte fel szavát a sajtótájékoztatón dr. Lenti István a megyei közgyűlés tanácsnoka, aki a zöldség-gyümölcstermesztő megyénk mezőgazdaságát sújtó újabb csapásként értékelte az élelmiszerbiztonságunkat is szolgált laboratórium leépítését.

– Galambos Béla –