Biobort kóstolni és komposztálni is lehet a Pesthidegkúti Fesztiválon

Koncertek, játékok, gyermekműsorok, sportversenyek, színdarabok és finom borok várják az érdeklődőket Pesthidegkúton, a IX. Nyári Művészeti Fesztiválon. Az ötnapos rendezvénysorozat augusztus 22-én startolt, de egésznapos programokat csak szombaton és vasárnap tartanak.

Reggel kilenc órától késő estig tart a mulatság szombaton Pesthidegkúton, a Klebelsberg Kuno Művészeti Központban, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki találhat kedvére való programot. A gyerekeket fellépők szórakoztatják, de játszóházak is vannak, és ki lehet próbálni a népi mesterségeket is. A felnőttek pedig koncerteken és színházi előadásokon vehetnek részt, és bioborokat kóstolgathatnak. Szombat este pedig tűzijáték is lesz – mondta a Független Hírügynökségnek Wenzon Gusztáv szervező. Hozzátette: a környezetvédelemre és a szemléletformálásra is odafigyelnek. Egy sátorban például meg lehet nézni, és ki lehet próbálni, hogyan kell komposztálni.

A fesztivál augusztus 22-én indult. Szerdán és csütörtökön azonban csak egy-egy esti program, egy koncert és egy kiállításmegnyitó várta az érdeklődőket. Pénteken azonban már déltől késő estig tartott a mulatság. A hétvégén pedig már kora reggel elkezdődtek a rendezvények. Vasárnap – Szent Erzsébetre emlékezve – a színes programok mellett szabadtéri misét és este operaelőadást is tartanak, Erzsébet címmel.Sporthírek