Bill Gates visszavonul

Bill Gates visszavonul
Igaznak bizonyultak a találgatások a Microsoft emblematikus figurájával kapcsolatban, Bill Gates hivatalosan is bejelentette: rövidesen visszavonul.

A Microsoft első embere az utóbbi néhány évben egyre kevésbé volt látható rivaldafényben, szerepét leginkább Steve Ballmer, az ügyeletes showman vette át. A redmondi óriás vezető szoftvermérnöke és elnöke most azonban ismét fókuszba került, igaz immár a visszavonulásáról van szó.

A Microsoft-gurut jó ideig úgy tartották számon, mint a világ leggazdagabb emberét, (jelenleg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét foglalja el) a cég, melyet 1975-ben megalapított elképesztő sikertörténet főszereplőjévé vált, s habár az óriássá dagadt vállalat – és vele Gates – göröngyös utat járt be, a Microsoft-ot azért évtizedek óta a modern világ meghatározó márkaneveként tartjuk számon.

Az aktív munkavégézéstől való visszavonulásig szűk két éve van még hátra a Microsoft elnökének, ezt a határidőt jelölte meg ugyanis. Gates méltatta munkatársait, akikkel gyakorlatilag a kezdetektől fogva együtt dolgozott a vállalat sikereiért, valamint utódját is megjelölte a vezető szoftverfejlesztő szerepkörében: Ray Ozzie veszi majd át a helyét, akinek többek között az első elektronikus adatbázis-kezelő kötődik a nevéhez.

Természetesen Bill Gates soha nem fog igazán elszakadni attól a cégtől, melyet maga hívott életre, de rövidesen már csak elnöki minősítésben tevékenykedik majd, a fejlesztésekben nem vállal semmiféle szerepet. Kérdés, hogy ez utóbbi milyen irányba tereli majd a Microsoft szekerét, hiszen a cégalapító minden egyes komolyabb projekt megszületésénél maga vállalta a bába szerepét az első MSDOS operációs rendszertől egészen a Windows Vista-ig…

Kapcsolódó:

  • FIFA 09 képek
  • 38 év fegyház hackelésért
  • Törvénytervezet az illegális letöltések ellen
  • Tortát küldött a Microsoft
  • Multimédia rovatunk hírei
  •