Bill Gates Ezüst bivalyt kapott az amerikai cserkészmozgalomtól

Ezüst bivaly kitüntetést kapott Bill Gates – közölte szerdán a BBC. A Microsoft alapítója, az adakozásáról ismert sokszoros dollármilliárdos az ifjúságért tett szolgálataiért kapta meg az amerikai cserkészmozgalom 1925-ben létrehozott legmagasabb elismerését.

A kitüntetés indoklása szerint a cégéért, valamint a nevét és felesége, Melinda Gates nevét viselő alapítvány humanitárius tevékenységéért kapta az elismerést Bill Gates. Az indoklás megemlíti, hogy Gates az 1960-as és ’70-es években maga is cserkész volt.

A multimilliárdos illusztris társaságba került a díjjal. Rajta kívül 14 amerikai elnök, valamint a néhai óceán-repülő Charles Lindbergh, az egykori vezérkari főnök, majd külügyminiszter Colin Powell, és a rajzfilmek atyja, Walt Disney kapott Ezüst bivaly-díjat.

Nem voltam sem jó hegymászó, sem jó szakács, de fát tudtam vágni cserkészként, ami mindenekfelett önmagam számára jelentett nagyszerű kihívást” – mondta Bill Gates, akinek magánvagyonát jelenleg 53 milliárd dollárra becsülik.

A díjátadóra videóüzenetet küldött Gates egykori cserkész-csapatvezetője, Don Van Wierengen, aki tréfálkozva elmesélte: “a kis Billnek inkább a komputereken járt az agya, amikor a többiek a szabadban bizonyították fizikai képességeiket.”

– Független Hírügynökség –