Helyi közélet

2015.11.18. 16:09

Szegilong könyvtára volt a jótékonyság „célpontja”

Szegilong - A jótékonysági világnap alkalmából gyűjtöttek a könyvtárnak.

Szegilong - A jótékonysági világnap alkalmából gyűjtöttek a könyvtárnak.

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a napokban több nagy méretű dobozzal állított be a szegilongi könyvtárba. Az 1965-ben épült, jelenleg 2400 kötettel rendelkező könyvtár állománya ezzel jelentősen megemelkedett.

Közös gyűjtés

– A jótékonysági világnap alkalmával döntöttünk úgy, hogy az államtitkárságon két települési könyvtár javára is gyűjtést indítunk – mondta dr. Hoppál Péter. – Mindenképpen az volt a szándékunk, hogy két olyan kistelepülést válasszunk, amely tesz azért, hogy az itt élők szeressenek a falujukban élni. Így esett a választásunk a keleti régióban Szegilongra. Olyan könyveket, játékokat, filmeket gyűjtöttünk, amelyeket nem meguntunk és szabadulni akartunk tőlük, hanem amelyeket magunk is szívesen forgatnánk vagy megnéznénk.

Ez a gyűjtés arról is szólt, nem csupán beszélünk arról, hogy segítsünk a legkisebb településeknek, hanem magunk is teszünk érte. Ezzel az ajándékkal a helyi közösséget szeretnénk erősíteni. Először egy települést szerettünk volna megajándékozni, de az adománygyűjtő szoba villámgyorsan megtelt annyi ajándékkal, hogy úgy döntöttünk, még egy baranyai faluba is viszünk egy ilyen csomagot.

Talárovics László, Szegilong polgármestere a település lakóinak nevében köszönte meg az ajándékokat, de szavait alig lehetett hallani, mert a szegilongi gyerekek hatalmas zsivajjal vetették magukat a dobozokra és vették birtokukba azok tartalmát.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában