Bilincsben távozhatott este a miskolci bányásznapról

Megbilincselték
Megbilincselték - © Fotó: ÉM
Miskolc – Leköpte és megrúgta a garázda az ellene intézkedő rendőröket.

A Miskolci Járásbíróság tegnap előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki tavaly ősszel, a Miskolc-Perecesen tartott bányásznapi rendezvényen rátámadt az őt elvezető rendőrökre.

Sokat ivott

A rendőrség által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. szeptember 1-én elment a Miskolc-Perecesen tartott zenés rendezvényre, ahol már a délutáni órákban nagyobb mennyiségű italt fogyasztott.

A férfi a nap folyamán többször megzavarta a rendezvényt, de ismerősei biztatására elhagyta a helyszínt és hazaindult. Az esti órákban tért vissza az ünnepség egyik koncertjére, ahol továbbra sem hagyta szórakozni a közönséget. Hangos kiabálását a helyszínen tartózkodó rend­őrök felszólítására is tovább folytatta, így az erősen ittas vádlottat két oldalról megfogták és elvezették. Mivel a férfi nem akarta elhagyni a rendezvényt, megpróbálta magát kiszabadítani a rend­őrök fogásából, majd letépte az egyik rendőr vállán viselt állományjelzőjét és a pólója karrészét.

Miután az agresszív vádlottat a földre teperték és megbilincselték, még akkor is megpróbálta leköpni és megrúgni az intézkedő rendőröket.

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtást 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelték, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését, megbánta tettét. A bíróság ítélete jogerős.

ÉM


Illusztráció
Ároktő – Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy ároktői férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség. Ittasan közlekedett a kerékpárjával az 53 éves vádlott 2018. december 3-án este 10 óra körül Ároktő belterületén. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a vádlott bizonytalan mozgás...

Illusztráció
Kazincbarcika, Edelény - Rendőrökre támadó férfiakat ítélt börtönbüntetésre a Kazincbarcikai Járásbíróság - közölte a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az erőszakoskodók az elmúlt év májusában Edelényben, családi házuk udvarán támadtak rá a velük szemben inté...