Biciklivel megverte a vonatot

Gyorsabban kerekezett végig egy 140 kilométeres távot egy indiai biciklista, mint az ugyanazon az útvonalon menetrend szerint közlekedő vonat. Az 50 éves férfi a Mumbaitól (Bombaytól) nem messze fekvő Pune vasútállomásától indult vasárnap, egyszerre a Deccan Queen Expresszel, és 22 percet vert a vonatra.

Vinod Punamija, aki “civilben” bizsukereskedő, már régóta szenvedélyes kerékpáros. Mindenhová biciklivel megy, autója természetesen nincs. Eredetileg olasz gyártmányú kerékpárját Rómában már fel sem ismernék, annyira átalakította.

Mostani rekordkísérletét tucatnyian kísérték végig autóval, a végállomáson, Dombivli városában pedig több százan ünnepelték. A vonat természetesen megállt három helyen is, de az állomások között volt, hogy 120 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldott.

Punamija a 140 kilométeres távot 2 óra 10 perc alatt tette meg. Győzelmének értékét növeli, mondta utána, hogy húsz évvel ezelőtt egyszer már próbálkozott ugyanezen a távon, de akkor két perccel “kikapott” a vonattól.