Bicikliút miatt aggódnak Miskolcon

Akt.:
Ezen a szakaszon is áthaladna a kerékpárút
Ezen a szakaszon is áthaladna a kerékpárút - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Kerékpárutat épít az önkormányzat a Bosch ipartelep és a Katalin utca között.

Az út tervezett nyomvonalával kapcsolatos aggályaikról írtak levelet szerkesztőségünknek Bulcsú utcai és Szentpéteri kapui társasházakban élők. Azt sérelmezik, bár előttük is elhalad az új bicikliút, nem kaptak hivatalos tájékoztatást a tervezett építkezésről, és tiltakoznak annak jelenlegi tervek szerinti megépítése ellen. Aggályaik közt említik, hogy az átépítéssel járó munkák miatt kevesebb parkolóhely lenne a jövőben, vagy esetleg a mostani zsákutca megnyílna az Arany János tér felé.

A problémával kapcsolatban a polgármesteri hivatal sajtóosztálya azt mondta: a kialakítandó kerékpárút valóban érinti a Bulcsú utcát, de annak ez a szakasza kerékpáros nyomként a meglévő útburkolaton vezet, és a jelenlegi legális parkolóhelyeket mind megtartja. A sajtóosztály leszögezte, a lakossági levél a városépítészeti főosztályhoz is megérkezett, akik napokon belül részletes és megnyugtató írásbeli választ adnak az érintetteknek.

Elfogadták

Az új nyomvonalat – folytatják – a Kerékpáros Miskolc Egyesület elfogadta. Kunhalmi Zoltán, az egyesület elnöke azt mondta lapunknak: a szakasz kerékpárral való átjárhatóságának biztosítására szükség van, viszont egy fórum, amin minden fél részt vesz, kiváló lehetőség lehetne arra, hogy megnyugtatóan megoldódjon a probléma – hangsúlyozta.

ÉM