Bicikliparkolókat adtak örökbe a Nemzeti Gödörnél

Kerékpártárolókat ajándékozott a fővárosiaknak két fiatal formatervező szombaton az Erzsébet téri Gödörnél. A 16 bicikli tárolására alkalmas parkolót 8 fővárosi fogadta örökbe, köztük ismert művészek és civilek. A kezdeményezéssel a terület kerékpár-parkolási gondjain kívánnak enyhíteni.

A két formatervező a Design hét keretében ajándékozták a biciklitárolókat a fővárosiaknak. Állandó problémát jelentett a biciklik elhelyése a Gödörnél, ezért megtervezték és legyártatták a tárolókat – mondta a Független Hírügynökségnek Kukorelli Péter formatervező. Amint kirakták, máris megteltek a parkolók, és elférne még több is, ám ez már a terület kezelőjén múlik – tette hozzá a tervező.

A kerékpárparkolók néhány százezer forintos költségeit a tervezők és a kivitelezők állták. A tárolókat nyolc fővárosi szimbolikusan örökbefogadta: Bérczi Tamás BKV autóbuszvezető, Kükü és Sinya a Critical Mass szervezői, Ronald Mollinger Hollandia Nagykövete, László János a Kerékpáros klub elnöke, Ónodi Eszter színésznő, Péterfy Bori színésznő, Puchnyak Brigitta a taxitársaságok nevében, valamint Till Attila műsorvezető.