Friss hírek

2009.06.12. 10:11

KSH: csökkent az ipari termelés

<p>Az ipari termelés 27, 1 százalékkal csökkent itthon idén áprilisban az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanap-hatástól megtisztítva 25,3 százalékos a visszaesés. Az év első négy hónapjában 23,5 százalékkal volt alacsonyabb az ipari termelés szintje, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index áprilisban 5,1 százalékkal csökkent - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki gyorstájékoztatójában.</p>

2009 áprilisában a feldolgozóipar termelése az előző év azonos hónapjához viszonyítva jelentősen, 28,2 százalékkal, a bányászaté 1,2 százalékkal mérséklődött. Az energiaipar kibocsátása 19,7 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában: ennek egyik oka az volt, hogy a válsággal összefüggésben csökkent az energiaigény, másrészt a tavalyinál sokkal enyhébb volt az időjárás a vizsgált időszakban.

2009 első négy hónapjában az ipari termelés Magyarország minden régiójában visszaesett 2008 azonos időszakához képest. Hasonlóan az előző hónapokhoz, a legnagyobb mértékű volumencsökkenést, 32, 9 százalékosat, Közép-Dunántúlon regisztrálta a KSH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!