Bicentenáriumi Chopin koncert a MÜPÁ-ban

Frédéric Chopin születésének 200. évfordulójára emlékeznek március 1-jén a Mûvészetek Palotájában. A bydgoszczi Pomerániai Filharmónia Szimfonikus Zenekara ad koncertet Tadeusz Wojciechowski karmester vezényletével- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Lengyel Intézet.

Március 1-jén ünnepeljük a romantika korának egyik legnagyobb hatású zeneszerzõjének, Frédéric Chopin születésének 200. évfordulóját. Ebbõl az alkalomból ünnepi koncertet ad a Mûvészetek Palotájában a bydgoszczi Pomerániai Filharmónia Szimfonikus Zenekara, Tadeusz Wojciechowski vezetõ karmester vezényletével- tájékoztatott a Lengyel Intézet.

Az est különlegessége, hogy a szólistaként közremûködõ Szilasi Alex a legújabb, különlegesen lágy hangú Pleyel-koncertzongorán szólaltatja meg Chopin mûveit. A lengyel származású zeneszerzõ életmûve ugyanis szorosan kötõdik kedvenc hangszermárkájához, a Pleyel gyár zongoráihoz.

Az ünnepi hangversenyen azonban nem csupán Chopin mûvei csendülnek fel. Barátja, Liszt Ferenc tiszteletére a hangversenyt Liszt híres zenekari Schubert-átirata, a Wanderer fantázia nyitja meg.Sporthírek