Bibliahét a misszióban

Bibliahét a misszióban
Nagyvárad – A nagyváradi Református Cigánymissziós Központban a héten mintegy 20-25 gyermeknek biztosított délelőtti foglalkozást Malan Katalin tanítónő és Nagy József-Barna tiszteletes.

A többi bibliaheti programhoz hasonlóan ők is Dániel és társainak történetét ismertették meg a gyerekekkel, de a számukra leegyszerűsített formában.

Nagy József-Barna elmondta: ezek a gyerekek keveset tanulnak otthon, ezért a történetek feldolgozásában nem annyira az üzenet számít, mint a helyes viselkedésre, szocializációra való nevelés.

A mostani csoportnak mintegy fele olyan gyerek, aki tanév közben is szívesen járna a nappali központba, de a felügyelés lehetősége véges, így csak korlátozott számú gyermeket tudnak foglalkoztatni. A szervezők nagy segítségére voltak a régebbi tizenévesek, akik négy éve még az első bibliaheten is részt vettek, ők készítették el többek között a gyerekek uzsonnáit is, amely a Budapesti Erdélyi Gyülekezet jóvoltából került az asztalra, akárcsak az egész évi meleg étel. A bibliahetet vasárnap közös istentisztelettel zárják, a nyári vakációs időszak után pedig ismét rendszeresen foglalkoznak a roma fiatalsággal.

Nagy Anikó