Bezerovszkij kiadatását kéri Oroszország Londontól

Oroszország pénteken a Nagy Britanniában élő Borisz Bezerovszkij kiadását kérte a brit hatóságoktól, miután az orosz milliárdos kijelentette, hogy erővel szeretné megdönteni a jelenlegi orosz hatalmat. Az orosz főügyész büntetőeljárást indított a menekültstátusszal rendelkező férfi ellen.

A politikai hatalom erőszakos megdöntésére való felhívás elég arra, hogy megindítsuk a megfelelő eljárást, közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Moszkva már többször kérte a Putyin politikai ellenfelének számító Bezerovszkij kiadatását, de London eddig mindig visszautasította a kérést.

Közben Jurij Csajka orosz főügyész bejelentette, hogy büntetőeljárás indítanak az orosz milliárdos ellen, amiért nyíltan az alkotmányos hatalom megdöntésére hívott fel.

Az orosz milliárdos a The Guardian című lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy demokratikus választásokkal nem lehet megdönteni a mostani rendszert. “Erőt kell használni a mostani rendszer megváltoztatására”, közölte Berezovszkij a brit lappal, aki arra a kérdésre, hogy forradalmat tervez-e azt válaszolta az újságírónak: “teljesen jól látja”.