Bezárásra kényszerülhet az Ability Park

Lehet, hogy be kell zárni az Ability Parkot. A fogyatékos emberek élethelyzeteit interaktív játékokon keresztül bemutató kiállítás és foglalkoztatási program tízmilliós nagyságrendû adósságot halmozott fel, emiatt – ha nem találnak támogatókat – akár már szeptember második felében megbénulhat a park mûködése – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Géza, az Ability Park Egyesület elnöke.

A kiállítást mûködtetõ egyesület a gazdasági válság hatására nemcsak szponzori támogatásoktól esett el, de a várt állami normatívára sem számíthat. Jelenleg tízmilliós nagyságrendû adósságuk van – mondta Nagy Géza. Az alapítvány elnöke hozzátette, hogy éves szinten 200 millió forintból gazdálkodnak, de az utóbbi idõben olyan mértékben csökkentek bevételeik, hogy heteken belül bezárásra kényszerülhet a fogyatékosok élethelyzeteit bemutató park, és csaknem száz megváltozott munkaképességû ember maradhat állás nélkül. Jelenleg az adóhatósággal tárgyalnak a tartozásokról, és megpróbálnak újabb szponzorokat keresni, hogy megmentsék a parkot – tette hozzá az egyesület elnöke.

Az Ability Park 2002 óta mûködik. Azóta több százezer látogató ismerkedhetett meg ott a fogyatékos emberek élethelyzetével. Az utóbbi években sikeresen szerepeltek a Sziget Fesztiválon, a Gyerekszigeten, a Millenáris Parkban, emellett több száz vidéki programot is szerveztek. A park állandó kiállításként 2007-tõl a Jövõ Háza Központban, majd 2008 júniusától önálló helyszínen, a Dessewffy utcában mûködött.