Ezen a napon

2020.04.12. 19:30

Ez történt a megyében az elmúlt 5 évben április 12-én

Ismét felidézünk néhány hírt az előző évekből. Lássuk, mi történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezen a napon.

naptár

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

2019.04.12.

Elgázolta a kollégáját a rakodógép villájával Mikóházán

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy Mikóházán található mezőgazdasági telephelyen figyelmetlenségből elsodorta kollégáját egy rakodógéppel.

2019.04.12.

A sósavbontó reaktor is éjjel érkezett a kazincbarcikai BorsodChembe

A készülék méretei miatt ismét túlméretes szállítmányként halad át a megye több településén csakúgy mint a februárban ugyancsak a BC-be érkezett úgynevezett kristályosító egység és egy ehhez tartozó puffer­tartály.

2018.04.12.

Ritka szarvas született a Miskolci Állatkertben

Különösen örömteli, amikor utódok jönnek a világra, hiszen alig néhány ezer David-szarvas él a világon. Állatkertünk David-szarvas csapatában jelenleg egy borjú nevelkedik. Ráadásul a csapatban további három nőstény is él, így további szarvasborjak születése várható a következő hetekben.

2018.04.12.

Uniós oltalom és védjegy a szomolyai cseresznyének

A Csopaki borral, az Akasztói szikiponttyal, a Budaörsi őszibarackkal, a Szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az Újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a Nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre. A szomolyai cseresznyéből készült feketecseresznye-lekvár és a fekete cseresznyés rétes Nemzeti Parki Termék Védjegyet is kapott az önkormányzat pályázatának köszönhetően.

2018.04.12.

Ismét megszaporodott a farkasok száma a miskolci állatkertben és szabadon, a Bükkben egyaránt. Hazánk erdeiből már évtizedek óta eltűnt a nagyragadozó, amelynek egyedszáma csak az utóbbi két évtizedben nőtt meg, míg az állatkertben évek óta egyetlen egyed árválkodott. Eddig.

2017.04.12.

Szeretne verset telefonon hallgatni?

Lillafüreden, az Óda-táblánál és József Attila szobránál tartotta költészet napi megemlékezését Miskolc. Ráadásként egy úgynevezett VersVonalat, azaz verset mondó telefonfülkét is felállítottak a Palotaszálló előtt.

2016.04.12.

Thai box: a barcikai Spéth Norbert sikere

Nemzetek közötti muay thai válogatott mérkőzést rendeztek Mosonszolnokon. A hat mérkőzésre tervezett eseményen végül három pár lépett a kötelek közé. A 67 kilós súlycsoportban Spéth Norbert képviselte színeinket és egyhangú pontozással nyert Alex Bublea ellen.

2015.04.12.

Videó: Repülés Miskolc felett

Ezúttal nem drónnal, hanem valódi repülővel szállhatunk a borsodi megyeszékhely felett 4 perc 41 másodpercen keresztül. Tőlünk kap egy gigalájkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában