Bevezetnék a kétharmad pintet

A brit nemzeti súly-és mértékegység laboratórium (NWML) a kétharmad pintes (3,75 decis) sörös pohár bevezetésére készül, tudta meg a Daily Star című brit bulvárlap szombati internetes kiadása.

Az intézkedés bevezetésének célja az újság szerint elsősorban a nők ivási szokásainak megváltoztatása, valamint az erősebb sörfélék kisebb mértékű fogyasztása lenne. A szervezet vezetője, Rob Hayward szerint az új mértékegység nagyobb választékot kínálna.

A brit hagyományőrzők azonban támadják a kétharmad pint ötletét, szerintük ez ugyanis a hagyományos pint (5,6 deci) és félpint (2,8 deci) lassú halálát jelentheti. Mint Jonathan Mail, a “Valódi világos sörért” kampány vezetője a lapnak elmondta, szerinte nincs kereslet az új mértékegységre, tehát kár erőltetni a bevezetését.

Nemrégiben a brit kocsmákban a nagy (2,5 decis) borospoharak megszüntetéséért indítottak kampányt, az egészségesebb ivási szokások meghonosodása érdekében.

Nagy-Britanniában másnaposság miatt vesznek ki a munkavállalók a leggyakrabban betegszabadságot. Egy nemrég közzétett tanulmány szerint ötből egy alkalommal a túl sok alkohol elfogyasztása miatt maradnak otthon a britek.