Friss hírek

2010.07.14. 11:45

Étlen-szomjan tartotta szarvasmarháit egy pápai férfi

<p>Hetekig étlen - szomjan tartotta szarvasmarháit egy férfi egy Pápa melletti településen, melynek következtében tizenkilenc szarvasmarha pusztult el, további hat állatot pedig erősen lesoványodott állapotban találtak meg a rendőrök. Az jószágok gazdája azzal védekezett: az árvízi vesztesége miatt nem tudta ellátni az állatokat.</p>

Egy helyi lakos tett bejelentést az önkormányzatnál arról, hogy elhullott állatokat látott egy ház udvarán. Az ellenőrzés során több elhullott állat mellett hat csontig lesoványodott szarvasmarhára és egy lóra bukkantak a rendőrök - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az állatok tulajdonosa azzal védekezett, hogy az árvíz miatt került nehéz körülmények közé, emiatt nem tudott megfelelően gondoskodni a jószágokról.

Az elhullott állatokat egy trágyadepóba rejtette. Ezért az állatkínzás mellett környezetkárosítás megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult a 37 éves férfi ellen a Pápai Rendőrkapitányságon.

Az életben maradt jószágokra a jegyző az állatorvosi vélemény alapján elrendelte a kényszervágást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!